Zeeman NL
NederlandWijzig
Zeeman NL
Oostenrijk
Frankrijk
Duitsland
Global
Luxemburg
Portugal

Duurzaam

Zuinig

Zuinig

Vanuit het hart

Duurzaamheid staat in het hart van onze strategie. Bij Zeeman noemen wij dit ‘zuinig’. Wij zijn zuinig met de middelen die we nodig hebben. En zuinig op de mensen die voor ons werken, het milieu en onze maatschappij. 

Leefbaar loon

We willen dat werknemers van Zeeman-fabrikanten een leefbaar loon verdienen. Daar tekenen onze leveranciers voor in onze Code of Conduct. Dat wil zeggen, een loon dat voldoende is om in alle basisbehoeften, zoals huisvesting, transport, voedsel en zorg te kunnen voorzien.

Transparantie

Sinds mei 2019 zijn we open over de productielocaties van de fabrieken die voor Zeeman produceren. Met het tekenen van de Transparency Pledge onderschrijven we onze commitment voor meer transparantie. Zeeman heeft geen eigen fabrieken en er wordt in de fabrieken dus ook voor andere merken en retailers geproduceerd. Wij investeren in lange termijnrelaties en kennen de fabrieken met wie we samenwerken. Al onze fabrieken hebben onze gedragscode ondertekend. Sinds 2019 ondertekenen onze leveranciers ook de Code of labour Practices van FWF. 

Om inzicht te geven over al onze duurzaamheidsdoelstellingen brengen wij elk jaar een ‘MVO jaarverslag’ uit. Klik hier om deze verslagen te bekijken.   

Meld je aan voor de job alert