Zeeman NL
Nederland Wijzig
Zeeman NL
Oostenrijk
Frankrijk
Duitsland
Global
Luxemburg
Portugal
Spanje

Jouw stage in de logistiek.

Ieder jaar doen veel stagiairs bij Zeeman werkervaring op. Wij leren je van alles over ons vak. En we leren ook graag iets van jou, want jij brengt ook nieuwe kennis mee. Daarom ben je als stagiair altijd een belangrijk onderdeel van het team.

Ons Europees distributiecentrum.

In ons distributiecentrum doen we verschillende soorten werk. We lossen de producten die aankomen uit het Verre Oosten en Europa. We halen ze uit de zeecontainers en vrachtwagens. Daarna gaan ze eerst voor korte tijd de opslag in óf we verdelen ze direct onder onze winkels. We doen dat met reachtrucks en pallettrucks. Voordat de producten naar de winkel gaan, stapelen we ze in een container. Dat doen we in twee ploegen. De eerste ploeg (onze dagploeg) werkt in de ochtend en in de middag. De tweede ploeg (onze avondploeg) werkt in de middag en de avond. De ene week werk je in de dagploeg, de week erna werk je in de avondploeg.

Transport.

Onze afdeling transport zorgt ervoor dat onze winkels steeds nieuwe voorraden krijgen. De transportplanners nemen daarvoor alle winkels op in de routeplanning. Eigen chauffeurs rijden vervolgens naar al onze winkels. Er zijn korte ritten en internationale ritten die soms meerdere dagen duren. Onze chauffeurs lossen de vrachtwagens en leveren de producten in de winkel af. Bij iedere winkel gelden andere tijdstippen waarop we mogen lossen (de venstertijden). Daarom doen we dit soms overdag en soms ’s nachts.

Mechanisering.

Elk jaar openen we nieuwe winkels in Europa. Om met het aantal winkels mee te groeien vindt er op dit moment een grote verbouwing plaats in ons distributiecentrum. We gaan mechaniseren en implementeren een nieuwe Warehouse Management Systeem. Hier werken we aan met gespecialiseerde partners en met eigen teams. Dit geeft je de kans om aan mooie projecten mee te doen!

De stages.

De stageperiodes stemmen we af op de gehanteerde stageperiodes vanuit school. Meestal starten de stages in februari en in september. Wij gaan vaak ruim op tijd op zoek naar een stagiair. Staat er op dit moment geen geschikte stageplek voor jou bij? Stuur dan een bericht naar [email protected] en vraag ons welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Meld je aan voor de job alert