Zeeman NL
NederlandWijzig
Zeeman NL
Oostenrijk
Frankrijk
Duitsland
Global
Luxemburg
Portugal
Spanje

Werken in de logistiek.

Al onze winkels in Europa krijgen iedere week nieuwe voorraden binnen. Dat lukt alleen als we samen de handen uit de mouwen steken. Vanuit Europa of het Verre Oosten komen onze producten naar ons distributiecentrum in Alphen aan den Rijn. Daar slaan we ze een korte tijd op. Daarna gaan ze naar onze winkels in Europa. Onze afdeling transport en onze Chauffeurs zorgen er samen voor dat de winkels 2 keer per week nieuwe voorraad krijgen.

Ons Europees distributiecentrum.

In ons distributiecentrum doen we verschillende soorten werk. We lossen de producten die aankomen uit het Verre Oosten en Europa. We halen ze uit de zeecontainers en vrachtwagens. Daarna gaan ze eerst voor korte tijd de opslag in óf we verdelen ze direct onder onze winkels. We doen dat met reachtrucks en pallettrucks. Voordat de producten naar de winkel gaan, stapelen we ze in een container. Dat doen we in twee ploegen. De eerste ploeg (onze dagploeg) werkt in de ochtend en in de middag. De tweede ploeg (onze avondploeg) werkt in de middag en de avond. De ene week werk je in de dagploeg, de week erna werk je in de avondploeg.

Transport.

Onze afdeling transport zorgt ervoor dat onze winkels steeds nieuwe voorraden krijgen. De transportplanners nemen daarvoor alle winkels op in de routeplanning. Eigen chauffeurs rijden vervolgens naar al onze winkels. Er zijn korte ritten en internationale ritten die soms meerdere dagen duren. Onze chauffeurs lossen de vrachtwagens en leveren de producten in de winkel af. Bij iedere winkel gelden andere tijdstippen waarop we mogen lossen (de venstertijden). Daarom doen we dit soms overdag en soms ’s nachts.

Mechanisering.

Elk jaar openen we nieuwe winkels in Europa. Om met het aantal winkels mee te groeien vindt er op dit moment een grote verbouwing plaats in ons distributiecentrum. We gaan mechaniseren en implementeren een nieuw Warehouse Management Systeem. Hier werken we aan met gespecialiseerde partners en met eigen teams. Dit geeft je de kans om aan mooie projecten mee te doen!

Meld je aan voor de job alert