Werken in de logistiek.

Al onze winkels in Europa hebben elke week nieuwe voorraden nodig. Die kunnen ze alleen krijgen, als we samen de handen uit de mouwen steken. Vanuit Europa of het Verre Oosten komen onze producten binnen bij ons Distributiecentrum in Alphen aan den Rijn. Daar slaan we ze korte tijd op. Daarna gaan ze naar de winkels in Europa. Onze afdeling Transport en onze eigen chauffeurs zorgen ervoor dat onze winkels 1 of 2 keer per week een nieuwe voorraad krijgen.

Ons Distributiecentrum.

We doen heel verschillend werk in ons Distributiecentrum. We lossen alle producten die aankomen uit het Verre Oosten en Europa. We halen ze uit de zeecontainers en vrachtwagens. Daarna gaan ze óf naar een plek waar we ze opslaan óf naar een plek waar we ze meteen verdelen voor de winkels. We doen dat met reachtrucks en pallettrucks. Voor we de producten naar de winkel brengen, stapelen we ze eerst in een container. Dat doen we in twee ploegen. De eerste ploeg (onze dagploeg) werkt in de ochtend en in middag: van 07.00 tot 15.30 uur. De tweede ploeg (onze avondploeg) werkt in de middag en de avond: van 15.30 tot 22.15 uur. De ene week werk je in de dagploeg en de week erna werk je in de avondploeg.

Altijd onderweg.

Onze afdeling Transport zorgt ervoor dat onze winkels nieuwe voorraden krijgen. Om dit goed te doen, nemen de transportplanners alle winkels op in onze routeplanning. Onze eigen chauffeurs rijden naar de winkels toe. Wij kennen verschillende soorten routes, zoals korte ritten en internationale ritten van meer dagen. Onze chauffeurs lossen de vrachtwagens en leveren de producten af in de winkel. Bij elke winkel gelden andere tijden waarop we mogen lossen (de venstertijden). Daarom gebeurt het soms overdag en soms ’s nachts.